Uitgevoerde concerten 2019

Het Nunspeets Kleinkoor zingt sinds 1985 en bestaat uit 18 enthousiaste zangers en zangeressen uit Nunspeet, Doornspijk, Harderwijk en Ermelo.

===================================================

Op 7 september 2019 voerden wij een concert uit ter gelegenheid van de opening van het kunstweek in De Ontmoeting. Het programma was als volgt:

Ubi caritas et amor (Gjeilo), Zürne nicht des Herbstes Wind (Schumann), September (Hesse/Luijten), Die wilde Rose (Dvořák), Adieu sweet amarillis (Brown/Wilbye), April is in my mistress face (Morley), To an isle in the water (Yeats/Luijten), Since my tears and lamenting (Morley), He wishes for the cloths of heaven (Yeats/Luijten), Down by the salley gardens (Yeats/Luijten), Sommerlied (Bruch), Uti vår hage (dames)  (Luijten), Northern Lights (Gjeilo)

Geslaagde combinatie van Kleinkoor en beeldende kunst.

Beeldende kunst en muziek zijn op 7 september 2019 een verbond aangegaan tijdens de muzikale opening van de expositie van de Nunspeetse kunstenaar Ingrid Slaa. De expositie was georganiseerd door de kunstcommissie van de Ontmoeting in het kader van Kunst in de Kerk. In een goed gevulde kerkzaal gaf Ingrid Slaa enkele toelichtingen op haar werk, afgewisseld met korte optredens van het Nunspeets Kleinkoor. Vergankelijkheid en identiteit zijn belangrijke thema’s in het huidige werk van Ingrid Slaa. In een fotoreeks onderzoekt ze wat de invloed is van het dragen van diverse hoofddeksels op haar innerlijk. In gezichten vervaardigd van was, voor een expositie op het verdronken eiland Schokland toont zich de vergankelijkheid. Door de aard van het materiaal zijn deze vergaan en resten alleen nog foto’s van de langzame vertering. Het Nunspeets Kleinkoor legde een verband met een aantal gedichten over de herfst, zoals September van de Duitse dichter Hermann Hesse, op muziek gezet door dirigent en muzikaal leider Cees Luijten. Het koor zong ook enkele zestiende-eeuwse liederen van de Engelse componisten Thomas Morley en John Wilbye die de onbestendigheid van menselijke relaties als thema hebben. Verder werden er werken van Bruch, Dvorák, Schumann en de moderne Noorse componist Ola Gjeilo ten gehore gebracht.

 15 december: Lessons and Carols in De Ontmoeting, Arthur Briëtstraat 38 te Nunspeet.

Voor de twaalfde keer alweer verzorgde het Nunspeets Kleinkoor een uitvoering van de Lessons and Carols. Deze van oorsprong Engelse ceremonie wordt traditioneel op kerstavond gevierd en bestaat uit negen korte bijbellezingen omlijst met kerstliederen. 

Het koor zong liederen als While shepherds watched their flocks, It came upon the midnight clear en In the bleak midwinter. Deelnemers aan de viering hadden de gelegenheid om sommige coupletten mee te zingen. Er werden ook moderne religieuze composities ten gehore gebracht van de Engelse componist John Rutter en de Letse componist Pēteris Vasks.

Het Koperensemble Harmonie Nunspeet en Roelof van den Berg op orgel namen de begeleiding voor hun rekening. Het concert vond plaats op zondag 15 december in De Ontmoeting, Arthur Briëtstraat 38.

NKK